Yeter Artık!

Yeter Artık !!!

Bildiğiniz üzre bankalar ve GSM operatörleri en çok kayıt tutan ve hakkımızda bilgi sahibi olan işletmeler. Öylesine geniş ve anlamlandırılabilir verilerle dolu veri ambarları var ki veritabanı pazarlaması ve CRM’de harikalar yaratmamak işten bile değil. Fakat benim anlayamadığım; neden hala vasatı dahi yakalayamamış olmaları.

Mevcut GSM operatörlerinin üçünden de hasbelkader birer hat sahibi oldum. Şaşırtıcı gelebilir ama bir sebeple üçünün de aktif kullanıcısıyım.

GSM operatörlerinden birinin, kısa mesaj yoluyla teklif ettiği kampanyasından faydalanmak istediğimde tarifemin söz konusu kampanyadan faydalanmak için uygun olmadığı yönünde uyarı alıyorum. Diğeri halihazırda faydalanmakta olduğum kampanyasını kısa mesaj yoluyla yine teklif ediyor. Bir diğeri ise 14 aydır otomatik ödeme talimatıyla düzenli olarak ödenen faturam için yine her ay düzenli olarak, isteğim dışında en az 3 kez kısa mesaj gönderiyor.

“Faturanız kesildi. Son ödeme tarihi şudur.” ,
“Faturanız e-posta adresinize gönderildi.”,
“Faturanızın son ödeme tarihi şudur. ödeme yaptıysanız bu uyarıyı dikkate almayın.”.

Dedim ya otomatik ödeme talimatım var. Bu kadar korkmayın, paranız ödenir!

Neyseki bütün bankalarda hesabım yok. Çeşitli sebeplerle, ikisi kamuya ait, diğer ikisi ise sektör lideri özel bankalardan olacak şekilde toplam dört bankada aktif hesabım var.

Peki ya onlara ne demeli?

Teklif edilen ilgisiz alakasız krediler mi dersiniz; yoksa hiç ilginizin olmadığı kredi kartı kampanyaları mı (!) Hangi birini sayayım size…?

Bana hitap edecek bir şeyler anlatın, ona lafım yok ama artık şu ilgisiz kısa mesajlarınızın sonu gelsin istiyorum…

7 thoughts on “Yeter Artık!

  1. Deniz Bey merhaba

    6 yıldır Crmailing olarak crm odaklı veritabanına dayalı doğrudan postalama konusunda birçok firmaya hizmet veriyorum. Bankam öğretmenler günümü kutluyor 🙂 Sadece bankalar değil; 2 yıl önce sattığım araba için otomotiv firması bakım yaptırmaya getirin diye bana mesaj atıyor; sektörlerin crm yanılgısı bunla da sınırlı depil;evime 50 km uzaktaki gross marketten “kıyma 12TL” şeklinde mesaj geliyor. Ama herkes crm i çok biliyor. Ülkemizde reklam Hürriyet Gazetesinde insert dağıtmakla sınırlı.

  2. Her gün gelen reklam mesajlarından bıktık ama bu dayatmadan kurtulmanın yolu nedir bilmiyorum.
    Bankalara selam verseniz borçlu çıkıyorsunuz. Hesap işletmenin söz konusu olmadığı durumlarda bile dayatılan hesap işletim ücretine ne demeli…

  3. Merhaba Deniz,
    cok haklisin. CRM alaninda kimse calismiyor anlasilan. Kazanilan irtibat bilgilerin hepsini biradada tutuyorlar ve yeni mesajlarini ilgili ilgisiz herkese gönderiyorlar. Müsteriye ne kadar deger verildigi burada belli oluyor. Ve baslatilan bu kampanyalarin basarizligina ilk imzadir zaten.

  4. Ramizcim,
    Toplumun kanayan bir yarasına parmak basmışsın tebrik eder, kredi kartı kart ücretleri üzerine de bir makale beklentilerimi de belirtir gözlerinden öperim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *