Başlangıç

Henüz kimsenin ne istediğini gerçekten bilmediği ve herkesin büyüdüğünde doktor ya da mühendis olacağını sandığı yaşlarda başlamıştı reklamlara merakı. Her biri birkaç saniyelik cümbüşler her daim ilgisini çekmişti.

Yaşı ilerledikçe farkına vardı ki işittiği hemen her cümle sandığından daha fazla ve bazen de çok başka anlamlar ifade ediyordu. Bu noktada görünenin ardındakiyle ilgilenmeye başladı. Pepsi neden “Daha Fazlasını İste!”mesini salık veriyordu. Ya da Vodafone niçin “Anı Yaşa!”masını söylüyordu?

Bu merak onu pazarlama konusu üzerine hep düşündürdü ve araştırmaya sevk etti. Bu sebeple dört yıl süren üniversite hayatı boyunca pazarlama iletişimi üzerine çeşitli konferans, eğitim ve sertifika programlarına katıldı. Diğer taraftan da bir rol sahibi olmak istediği sektör adına kendisini yarışmalarla sınadı.

BUİK’in düzenlediği Adventure’06 yarışmasına katıldı. Fiat’tan aldığı brief ile hazırladığı “Grande Punto” reklam kampanyasını TBWA|İstanbul ekibine sunarak üçüncülüğe layık görüldü. İlk yarışmasıyla gelen başarısının hemen ardından Fayda Ajans’ın Marketingİst fuarı içerisinde düzenlediği “Rekatlon’06” yarışmasına katılarak finale kalan 8 ekip arasında yer aldı. Son olarak da Aydın Doğan Vakfı’nın düzenlediği “Genç İletişimciler’07” yarışmasına katıldıktan sonra mezun oldu.

Marmara Üniversitesi, İletişim Fakültesi’nde 4 yıl süren lisans öğrenimi “Radyo, TV ve Sinema” esnasında pazarlama iletişimi’nin klasik kanalları ve onun işleyiş biçimlerini yakından tanıma fırsatı oldu.

Bilgi Üniversitesi çatısı altında faaliyet gösteren ve Reklamcılık Vakfı’nın düzenlediği bir program olan AdSchool yüksek lisans programındaki Pazarlama İletişimi öğrenimi esnasında ise bahsi geçen klasik kanalların pazarlama amacıyla kullanımı hakkındaki bilgisini pekiştirmenin yanısıra, yeni mecraları da tanıma fırsatı edindi ve markalama üzerine kendini geliştirme fırsatı buldu.